Energy

Clean

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Veiligheid met een brandstof cell
Noodstroom zonder CO2 uitstoot
Overal een Stille krachtbron
Schone energie aan boord

Brimos Duurzame Energie

Brimos Duurzame Energie onderzoekt, op een voortdurende basis, de toepasbaarheid van systemen die op een duurzame manier energie opwekken. Sinds 2005 heeft Brimos de ontwikkelingen van brandstof cellen op de voet gevolgd.
Brimos is van mening dat de markt vraagt om brandstof cellen in eerste instantie van 0,5 tot 10 KW en daarna verdere ontwikkelingen richting 100 KW. Er moeten twee markten onderscheiden worden:

Uninterupted Power Supply

De noodstroom voorziening (UPS): In geval van een stroomstoring zal voor een aantal seconden de stroom gehandhaafd worden door condensatoren (supercaps) zodat de brandstof cel kan op starten. Deze brandstof cel wordt direct gevoed door waterstof uit cilinders, met als restproduct waterdamp en warmte. Tot nu toe worden daar accu’s voor gebruikt. Buiten de milieu onvriendelijkheid en het materiaal beslag (metalen), zullen ze voortdurend onder lading moeten staan en zal bij veroudering na drie tot vijf jaar het vermogen dusdanig afnemen dat ze vervangen dienen te worden. De brandstof cel verouderd niet als het niet gebruikt wordt en kan dus vele jaren mee gaan, zonder noemenswaardig onderhoud.

Auxillairy Power Unit

De continue stroom voorziening (APU): Indien ergens stroom gegenereerd moet worden omdat plaatselijk geen aansluiting is, kan een brandstof cel als APU ingezet worden, met of zonder accu buffer. Als de brandstof in de vorm van waterstof aangevoerd moet worden, stuit men op het probleem dat waterstof zich moeilijk tot een vloeistof laat comprimeren en in praktijk dus veel volume heeft in relatie tot de hoeveelheid energie die eruit komt. Als men weet dat in 12 flessen waterstof van 50 liter onder een druk van 200 Bar, net zoveel energie zit als in een propaan fles van 10 liter onder dezelfde druk, is de keus snel gemaakt. Voor de APU worden brandstoffen zoals propaan; LPG; NLG en diesel gebruikt. Ook de biologische uitvoeringen daarvan kunnen gebruikt worden. Sinds kort komen reformatie technieken beschikbaar voor deze doeleinden. Reformeren betekend in dit geval dat de brandstoffen in koolstof en waterstof gescheiden worden. Het voordeel van het gebruik van een brandstof cel ten opzichte van een verbranding motor is, dat de eerste geen lawaai maakt en als uitlaat gas uitsluiten waterdamp en kooldioxide heeft, dus geen roet, NOx en lawaai. Aangezien het rendement tot twee maal hoger ligt, is er tot 50% besparing op kooldioxide.