Energy

Clean

Ontstaan Brimos

Toen de drie grondleggers van onze organisatie in 1963 begonnen konden ze nog niet bevroeden dat hun bedrijf 50 jaar later een toonaangevende speler op het gebied van wegbebakening zou zijn. Brimos is ontstaan uit Bristar Verhuur, Mors en Te Siepe Wegenbouw richtte zich op het onderhoud en verhuur van wegenbouwmachines, met als nevenactiviteit import van asfalteermachines. In de jaren die volgden nam de motorisering in Nederland sterk toe.


Brimos onderkende de noodzaak van duidelijke wegbebakening. De overstap werd dan ook snel gemaakt. In eerste instantie stelde de bebakening bij de “werken in uitvoering” nog niet zo veel voor. Een simpele wit gespoten oliedrum met rode band en een plat bord attendeerde de weggebruiker op werkzaamheden.Naar mate de verkeerssituaties complexer werden en het gemotoriseerde verkeer toenam kwam er steeds meer vraag naar betere en geavanceerdere bebakeningtechnieken. Brimos ontwikkelde mee. Apeldoorn werd ingeruild voor de huidige locatie in Hattem en de productrange breidde zich gestaag uit.

De aan alle eisen beantwoordende verkeersborden, elektronische dynamische wegafzettingen, matrixborden voorzien van LED’s en Dynamische Route Informatie Panelen (GRIP’s) maken tegenwoordig deel uit van het productaanbod. Veel van deze producten zijn binnen de eigen organisatie ontwikkeld, al dan niet in samenwerking met opdrachtgevers.

Certificering

De kwaliteit die Brimos levert is legendarisch. Niet alleen de productie maar ook de bedrijfsprocessen zijn optimaal gestroomlijnd hetgeen blijkt uit het feit dat de onderneming ISO 9001 gecertificeerd is.

Brimos Duurzame Energie BV

Met het toepassen van een brandstofcel in haar actie en materiaalwagens programma, leverde Brimos in November 2007 de uitnodiging op om deel te nemen aan het innovatieprogramma ‘Wegen naar de toekomst’ van Rijkswaterstaat. Na afronding van deze innovatieopdracht heeft deze deelname in 2009 geresulteerd in de oprichting van een nieuw Brimos bedrijf genaamd Brimos Duurzame Energie BV, met als doelstelling het toepassen van brandstofcellen in systemen en het verkopen daarvan in alle markten waar de brandstofcel kan worden ingezet.